عنوان کامل پایان نامه :
تحلیل فضایی موانع و محدودیتهای توانمندسازی اقتصادی و اجتماعی خانوارهای روستایی
قسمتی از متن پایان نامه :
1-1-1- آزمون فرضیۀ دوم
این فرضیه به تبیین ذیل صورت بندی شده می باشد:
- × رفع موانع یا محدودیتهای مطرح در توانمندسازی اجتماعی این خانوارها، مستلزم تقویت مشارکتهای مردمی در امور روستاهاست.
در جدول تحلیل واریانس زیر، ازآنجایی که واریانس بین گروهها بسیار بزرگتر از واریانس درون گروهها می باشد، نسبت F (که نسبت تغییرپذیری بین گروهها به درون گروهها میباشد) بزرگ و اندازه یا سطح معنی داری (sig) آزمون F می باشد (p<0.05). پس می توان نتیجه گرفت که بین میانگینهای عاملهای موثر در موانع توانمندسازی خانوارهای روستایی تفاوت معنی داری در سطح اطمینان 99 درصد هست
آزمون Scheffe نیز نشان دهندهی آن می باشد که معضلات سازمانی با میانگین 4900/0 رتبه اول، ویژگیهای شخصیتی و فردی سرپرست خانواده با میانگین 4365/0 رتبه دوم، مشارکت با میانگین 4179/0 رتبه سوم، زیرساخت های روستا با میانگین 1272/0 رتبه چهارم، معضلات جسمی و روحی با میانگین 1021/0 رتبه پنجم، سطح اطلاعات با میانگین 0707/0 رتبه ششم، امنیت با میانگین 0339/0 رتبه هفتم، معضلات اجتماعی خانواده با میانگین 0259/0 رتبه هشتم و سطح رضایت خانواده با میانگین 0160/0 رتبه نهم را کسب کردهاند (جدول4-14).
در همین راستا شکل 4-6 نیز موید آن هست که بالاترین میانگین دریافتی (بعد اجتماعی) در آزمون تحلیل واریانس یک طرفه مربوط به معضلات سازمانی میباشد. در حالی که پایینترین میانگینها مربوط به سطح رضایت خانواده و معضلات اجتماعی خانوارها میباشد.
با در نظر داشتن اینکه بیشترین عامل در موانع یا محدودیتهای مطرح در توانمندی سازی در بعد اجتماعی معضلات سازمانی میباشد، پس فرضیه دوم پژوهش رد میگردد.
1-1-2- آزمون فرضیۀ سوم
این فرضیه به صورت ذیل صورت بندی شده می باشد:
- × شدت اثرات موانع یا محدودیتهای مطرح در توانمندسازی اقتصادی و اجتماعی خانوارهای ساکن در روستاهای مرزی و سایر روستاهای سیستان اختلاف معناداری با یکدیگر دارد.
با هدف مطالعه شدت اثرات موانع یا محدودیتهای مطرح در توانمندسازی اقتصادی و اجتماعی خانوارهای ساکن در روستاهای مرزی با سایر روستاها سیستان، از آزمون یومن- ویتنی بهره گیری شده می باشد. نتیجه آزمون یومن– ویتنی[1] بر مقادیر شدت اثرات موانع یا محدودیتهای مطرح در توانمندسازی اقتصادی و اجتماعی خانوارها، نشان دهنده وجود اختلاف معنادار بین روستاهای واقع در دهستانهای مرزی با سایر روستاهای سیستان میباشد (جدول 4-15). بر این اساس، در سطح اطمینان 99 درصد، تفاوت معنیداری بین شدت اثرات موانع یا محدودیتهای مطرح در توانمندسازی اقتصادی و اجتماعی در این دو گروه از روستاها قابل نظاره می باشد.
[1]. Mann-Whitney U
سوالات یا اهداف این پایان نام
- چه اقدامی در جهت توانمندسازی اقتصادی خانوارهای روستایی تحت پوشش کمیته امداد در منطقه سیستان تأثیر اساسی دارد؟
- رفع موانع یا محدودیتهای مطرح در توانمندسازی اجتماعی این خانوارها مستلزم چه نوع تغییراتی می باشد؟
- آیا بین شدت اثرات موانع یا محدودیتهای مطرح در توانمندسازی اقتصادی و اجتماعی خانوارهای ساکن در روستاهای مرزی و سایر روستاها اختلاف معناداری قابل نظاره می باشد؟